Jucarii vorbarete: De ce sunt atat de indragite de copii

Sunt atatea jucarii vorbarete care apar in viata copilului tau, inca de dinainte sa inceapa sa vorbeasca. Pe masura ce copilul creste, jucariile devin din ce in ce mai complexe. Nu mai imita sunete de animale, ci gasesc cai din ce in ce mai multe si mai nastrusnice sa se apropie de proprietarul lor.

Cei mici iubesc toate tipurile de jucarii vorbarete si nu se sfiesc sa isi arate afectiunea. Le pun nume, le gasesc locul in casa si oriunde decid copiii sa mearga. Dar ce au aceste jucarii si nu au cele care nu emana sunete? Vom vedea mai jos.

Functioneaza pe principiul intrebare – raspuns

Joaca este mai coerenta atunci cand implica un dialog, si nu un monolog. Jucariile vorbarete functioneaza pe principiul stimul – sunet. Astfel, copilul va percepe sunetul emanat ca pe un raspuns.

Cu cat mai multe sunete, cu atat mai complex si de durata este dialogul. Si cu atat este mai antrenant pentru fiul tau. Iti suna cunoscut? Este sunetul jucariei sale preferate.

Starnesc emotii

Fiecare sunet si dialog genereaza o reactie din partea copilului tau. Jucaria transmite sunetul imediat, insa copilul este impresionat la fiecare interactiune cu tovarasul sau de joaca mecanic.

Prin fiecare sunet, chiar daca este repetitiv, jucaria starneste o reactie si incurajeaza interactiunea. In plus, daca sunetele imita rasul sau alte manifestari cunoscute, asa cum o fac jucariile fingerlings MonkeyLings, ele vor starni aceeasi reactie de la copii.

Sunt versatile

Cu multe dintre aproape nenumaratele jucarii vorbarete cei mici pot interactiona oricand si oriunde. Le pot lua in parc, le pot purta in bagaje si le pot tine alaturi in vacante si tabere.

In plus, jucariile sunt atat de versatile incat cel mic le poate lua cu el, atunci cand se intalneste cu prietenii. Mai exact, sunt potrivite pentru joaca in grup, dar si pentru momentele cand copilul tau este acasa, singur.

Pot face parte dintr-o terapie

Multe dintre jucariile care vorbesc nu sunt doar jucarii. Ele pot fi integrate in terapiile de miscare pentru cei mici.

Avantajul acestor tipuri de produse este ca pot fi folosite cu ajutorul imitatiei. Poti inventa un joc prin care cel mic sa imite gestul jucariei vorbarete preferate, iar el o va face concentrandu-se mai mult pe relaxare si mai putin pe disconfortul pe care miscarea il implica.

Incurajeaza prietenia

La varste mici, poti avea impresia ca o jucarie promoveaza atasamentul pentru ea. Potrivit unui site specializat, aceste jucarii vorbitoare lucreaza prin ce au ele mai important: distractia. In timp, aceasta duce la prietenie, insa nu in sens particular.

Prichindelul se va atasa de jucarie. Insa, atunci cand o va ingriji va invata si ca prietenia are nevoie de atentie si concentrare.

Mai mult decat jucarii vorbarete

Jucariile care emana sunete sunt mai mult decat niste simple produse pentru distractie, care il tin ocupat pe copilul tau si, apoi, il obosesc. Ele sunt jucariile de care isi va aminti cu drag, mai tarziu.

Sunt sanse sa observi ca, daca cel mic prefera anumite jucarii, s-ar putea ca optiunile sa difere atunci cand vine vorba de produse care vorbesc facute special pentru ei. Observa-le si ofera-i o bucurie!

MonkeyLings – Cadouri de Craciun pentru copii fericiti

Pentru mame, Craciunul pare sa fie o cursa in care nu conteaza sa ajungi la destinatie, ci cum treci peste linia de final. Este posibil ca prichindelul tau deja sa aiba o lista de dorinte, cu beneficii vagi si preturi piperate.

MonkeyLings, cei mai buni prieteni ai copilului tau

Maimutele MonkeyLings, mici si dragalase, pot deveni cei mai buni prieteni ai prichindelului tau. Ele sunt cat degetul copilului tau, viu colorate si voioase.